The Daffodils

 

Even voorstellen…wij zijn The Daffodils!

Het is 28 maart 2018 als in theater De Garage in Venlo vijf jonge, gedreven muzikanten staan te popelen om hun eerste optreden te verzorgen. De lengte van de set is niet meer dan 15 à 20 minuten maar dat mag de pret niet drukken, het eerste optreden van The Daffodils is een feit. Het publiek in theater De Garage heeft genoten en is onder de indruk van de muzikale capaciteiten van deze jonge muzikanten.

Wie zijn The Daffodils?

The Daffodils is een 5-koppige rock/blues-rock band, opgericht in het najaar van 2017. Ze maken muziek die ze uitdagend en vooral leuk vinden waarbij er gebruik gemaakt wordt van de individuele kwaliteiten om het niveau op te schroeven. De bandleden kennen elkaar al langere tijd, en zo is er een hechte vriendenclub ontstaan.

De band wordt gevormd door drummer Rik Vercoulen en bassist Jona Beck, die samen de ritmemachine van de band vormen. De zang komt voor rekening van Anke Jacobs die met haar zangkwaliteiten en uitstraling ieder nummer sterk neerzet en het publiek meeneemt in het plezier van het optreden. Koen van Gardingen speelt op toetsen en gitaar, en is de jongste telg van de band. Op lead gitaar speelt Bart Vrijdag die met stevig gitaarwerk en vlammende solo’s voor de kers op de taart zorgt.

Klaar voor de volgende stap

In 2019 is de band klaar voor de volgende stap. In het voorjaar brengen The Daffodils hun eerste EP onder de naam ‘Living Like An Animal’ uit. Vele optredens volgen, onder andere op het Spijs Foodfestival, het Tuinhuuske Benefietsfestival en een televisieoptreden in het live-programma Nedinscoplein van omroep Venlo. Plotseling gaat het snel, na een optreden op een bevrijdingsfestival wordt de single ‘Living Like An Animal’ opgepikt door enkele lokale omroepen in Limburg en België en wordt de EP ‘Living Like An Animal’ verkozen tot album van de maand bij omroep START in Sittard. In de zomer speelt de band op het Zoks-festival en op de landelijk bekende Zomerparkfeesten in Venlo. Tegen het einde van de zomer volgt nog een optreden op het Rock am Kanal festival in Berlijn.

De toekomst

Na alle successen van 2019 kijkt de band vol vertrouwen naar de toekomst. De plannen voor 2020 zijn groot. The Daffodils willen de provincie Limburg en alles daarbuiten veroveren door zoveel mogelijk te spelen op festivals en in kroegen. Maar daar blijft het niet bij. Aan het einde van de zomer is de band begonnen met schrijven van nummers voor een album wat in 2020 opgenomen zal worden.

De eerste stappen in de toekomst zijn gezet, maar The Daffodils zullen er alles aan doen om het succes van 2019 in de komende jaren te overtreffen. Ze zullen hiervoor alles uit de kast halen.

The Daffodils brengen het publiek met een dynamische show vol energie en passie terug naar de essentie: de muziek!

2015 HaandertRock © All rights reserved.